Marc Wiggers

.

Over Marc

Komt uit Gelderland
Marc Philippe Marie Wiggers is op 30 december 1979 geboren te Warnsveld. In 1998 heeft hij aan het Baudartius College te Zutphen het Atheneum-diploma gehaald.

Is advocaat Europees recht in Amsterdam
Marc is advocaat bij Loyens & Loeff N.V. te Amsterdam, als specialist in Europees recht. Marc doet grote transacties en procedures die te maken hebben met mededinging, vrij verkeer en zorgrecht. Ook geeft Marc regelmatig colleges in Europees en internationaal recht.

Is doctor Europees recht
Marc Wiggers proefschrift In april 2013 behaalde Marc zijn doctorsgraad in het Europees recht en zorgrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zijn proefschrift heet: ‘De ACM en de NZa in de curatieve zorgsector, Een toetsing aan het Europees mededingingsrecht’.

Zijn boek is verkrijgbaar via: http://shop.kluwer.nl/boeken_products/de-nma-en-de-nza-in-de-curatieve-zorgsector/prod10298676.html

Studeerde in Utrecht en Parijs
Marc heeft gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en de Université Panthéon-Assas te Parijs. Hij voltooide de studie Nederlands recht (afstudeerrichting Economisch Publiek- en Bedrijfsrecht) in februari 2005. Tijdens zijn studie studeerde Marc tevens Europees recht aan de Université Panthéon-Assas (Erasmus uitwisselingsprogramma), liep hij stage bij de Juridische Dienst van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (nu: Autoriteit Consument & Markt) en was hij student-assistent van prof. mr. S.R. Schuit (ondernemingsrecht).

CDA
Marc zit in het landelijk Stichtingsbestuur van de CDA 30-ers en in het CDA 30-ers bestuur in Amsterdam. In 2006 nam hij deel aan de CDA zomerpraktijkschool.

Sport
O.a. Marathon Amsterdam (42 km, 2008), Amstel Gold Race (150 km, 2008), Alpe d’HuZes (2009), paardrijden in Mongolië (2011) en beklimming Kilimanjaro (5.895m, 2012).Laatste nieuws

Europa doe je samen